Kalbfleisch & Westenberg

Lees ook:

17 oktober 2014 Katholiek Nieuwsblad – Meinedige oud-rechter Westenberg roept meer vragen op

2 oktober 2014 – NRC verkreeg via WOB procedure van de Raad voor de Rechtspraak inzicht in de advocaatkosten van rechter Westenberg: 250.000 euro te betalen door de Raad op basis van een overeenkomst tussen Westenberg en de Raad uit 2004 . De Raad betwist dat zij dit bedrag aan Westenberg moet betalen : “De overeenkomst met Westenberg was geen vrijbrief om onwaarheden te spreken”, zie NRC- rechter Westenberg loog staat betaalt 250.000 euro.

24 september 2014 – De rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat rechter Westenberg loog over zijn telefoongesprek met advocaat Hugo Smit in 1994 in de zaak Chipshol, en dus dat Westenberg onrechtmatig handelde. Binnen enkele maanden wordt de schadevergoeding bepaald die Westenberg aan Smit moet betalen. Overigens heeft de Raad voor de Rechtspraak met Westenberg afgesproken dat de schadevergoeding door de Raad voor de Rechtspraak – lees de Nederlandse burger- betaald zal worden… zie Nieuws.

Mr Pieter Kalbfleisch voormalig rechter en voormalig voorzitter van de NMa alsmede Mr Hans Westenberg voormalig rechter werden strafrechtelijk vervolgd wegens meineed, maar toch vrijgesproken…

Keurige heren in keurige pakken: is er wellicht sprake van witte boorden-criminaliteit? Is er wellicht sprake van vriendjespolitiek?

Lees hier meineed of niet Cash voor Kalbfleisch.

Lees hier de aangifte tegen P.Kalbfleisch.

 

Mr. Pieter Kalbfleisch

Mr. Pieter Kalbfleisch

Mr. Hans Westenberg

Mr. Hans Westenberg

 

1 september 2012 – www.schipholwanbeleid.nl Vriendjespolitiek rechters Kalbfleisch en Westenberg aangetoond door NRC Handelsblad.

3 februari 2012 – Twee rechters worden vervolgd wegens meineed, bron: www.nrc.nl.

Twee voormalige rechters uit Den Haag worden vervolgd wegens meineed. Justitie verdenkt Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch van een dubieuze rol in de zogeheten Chipsholzaak, de verkoop van grond rondom luchthaven Schiphol. Voorzover bekend zijn in Nederland niet eerder rechters vervolgd wegens meineed. Procureur-generaal Herman Bolhaar, de baas van het Openbaar Ministerie, heeft minister Opstelten (Justitie, VVD) gisteren persoonlijk geinformeerd over de uitzonderlijke beslissing. De zaak volgt op een aangifte die directeur Jan Poot van projectontwikkelaar Chipshol in 2009 deed tegen Westenberg. In juridische procedures zouden Westenberg en Kalbfleisch de voormalige zakenpartner van Poot hebben willen bevoordelen bij de verkoop van grond. Met die partner,Harry van Andel,zou rechter Kalbfleisch goed bevriend zijn geweest. Poot was met Van Andel gebrouilleerd geraakt. Een hooggeplaatste justitiele ambtenaar, die anoniem wil blijven, noemt de zaak pijnlijk, nu er toch al steed kritiek is op de vermeende wereldvreemdheid van de rechterlijke macht. De verdachten zouden vandaag in Utrecht worden geinformeerd over hun aanstaande berechting, aldus bronnen bij Justitie.

Voldoende materiaal voor strafzaak
Na het horen van enige tientallen getuigen en ander onderzoek van de rijksrecherche meent justitie voldoende materiaal te hebben voor een strafzaak. De twee voormalige rechters waren niet echt bevriend, zo hebben ze bij eerdere getuigenverhoren in de Chipsholzaak verklaard. Kalbfleisch, tot vorig jaar de baas van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, zei in 2010 bij de Utrechtse rechtbank dat hij en Westenberg op een enkele uitzondering na niet bij elkaar over de vloer kwamen. Verder gingen wij prive niet met elkaar om. We hadden ook zeg maar andere leefwerelden of netwerken, aldus Kalbfleisch. Maar uit verhoren van collega s en van partners van overleden rechters zou zijn gebleken dat Kalbfleisch en Westenberg met andere magistraten jarenlang een eetclubje hadden en elkaar regelmatig zagen. Vorig jaar verklaarde zijn ex-partner, een griffier van de Haagse rechtbank, dat zij van Kalblfeisch had begrepen dat hij bevriend rechter Westenberg gevraagd had om Van Andel te helpen.

Peter Poot: geweldig nieuws
De voormalige rechters in Den Haag worden berecht in het arrondissement Utrecht, om te voorkomen dat oude bekenden zich over hun zaak buigen. Kalbfleisch en Westenberg waren vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Peter Poot, zoon van Jan, noemt de vervolging geweldig nieuws. Poot: Ik wist er niets van. We hebben niets van justitie gehoord. Ik hoop nu dat de strafzaak ook voortvarend wordt aangepakt. Het is ook hoog tijd dat er wat gebeurt. Mijn vader is nu 87 jaar. We zijn al 17 jaar bezig. Het is een verzoeking voor hem om dit allemaal al zo lang mee te maken. Ik hoop nu hij nog mee zal maken dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt voor alles wat fout gegaan is en dat ze met ons de zaken gaan oplossen.

Een woordvoerder van Pieter Kalbfleisch laat weten dat zijn client kennis heeft genomen van de beslissing van het Openbaar Ministerie en dat hij zich totaal niet herkent in de beschuldigingen. Het is daarom goed dat de rechter zich nu over de zaak gaat buigen.